fbpx
Сьогодні
11:34 12 Лис 2019

"Батьківщина", ОПЗЖ, "ЄС" і "За майбутнє" проти продажу землі: виступи у Раді

Фото Reuters

Фракції "Батьківщина", "Опозиційна платформа – За життя", "Європейська солідарність" та депутатська група "За майбутнє" виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Передає "УП" виступи представників фракцій на засіданні Верховної Ради 12 листопада.

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко: "За оцінками ООН, кількість родючих земель у світі стрімко скорочується. Разом з джерелами питної води. Кожна 7 людина у світі знаходиться у стані голоду, включаючи дітей.

Земля стає у світі найдорожчим стратегічним ресурсом. Сильні, інтелектуальні, розумні країни світу своєю стратегією визначили скупку у державну власність земель сільгосппризначення як у своїй країні, так і за її межами.

Ні в якому випадку не можна сьогодні Україні позбавитися цього стратегічного ресурсу".

 

Один з лідерів "ОПЗЖ" Вадим Рабінович: "Сьогодні вирішальний день в новітній історії України. Багато лиха бачила наша земля, але такого, щоб її продавали, – такого ще не було!

Це питання виживання та існування нашої держави. А всім представникам МВФ, Сороса та іншим, чиї загребущі руки тягнуться до землі, я хочу сказати: "Хрєн вам, а не земля України". Дідька лисого ви отримаєте, а не землю. Коли б я мав талант, я б щас заспівав пісню "Вставай страна огромная".

Давайте забудемо всі політичні чвари і пригадаємо, що ми всі діти України. Ми не дамо продати землю!".

Представник "ЄС" Микола Княжицький: "Ми не будемо голосувати за закони про дерибан землі. Ми за ринок землі, але коли український селянин буде захищений, мінімальна ціна буде високою, український фермер буде захищений і буде мати пріоритет, а ті, хто хочуть скупити землю шматками площею з Ліхтенштейн чи Андорру, не матимуть змоги це зробити. І ніякі популістські референдуми вдалі не допоможуть".

Співголова "За майбутнє" Тарас Батенко: "Останнє соціологічне опитування – серед громадян України проти відкриття ринку землі 68% громадян. Повинен сьогодні бути накладений мораторій на ринок землі. Ми повинні іти на референдум і питати у людей, що робити з землею".

Тимошенко вийшла до трибуни з фракцією і великим зеленим банером "Ні розпродажу української землі!".

Так само з фракцією і банером "Не дамо розкрасти землю" вийшов і Рабінович.

"Батьківщина" вимагаємо зняти всі без винятку закони про продаж землі і продовжити на рік мораторій, щоб визначити стратегію держави, як поводитись з нашою землею.

"ОПЗЖ" вимагає спершу провести всенародний референдум щодо землі.

Зеленський записав відео, в якому пояснив хто зможе купувати українську землю.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: