fbpx
Сьогодні
10:37 12 Лис 2019

Бахматюк пропонує поетапно погасити 8 млрд грн боргів своїх банків і обіцяє повернутися до України

Олег Бахматюк і належний йому агрохолдинг "Укрлендфармінг" наприкінці жовтня направили Фонду гарантування вкладів фізосіб як арбітражному керуючому офіційну пропозицію про поетапне погашення 8 млрд грн боргів належних бізнесменові й виведених із ринку банків VAB Банк і "Фінансова ініціатива" та внесення 500 млн грн гарантійного внеску.

"Далі – по 1 млрд грн на рік. Ця пропозиція залишається в силі, і я активно працюю над забезпеченням такого фінансування", прокоментував Бахматюк,  передає "Інтерфакс".

Він уточнив, що останній тиждень проводив активні переговори на Близькому Сході, зокрема з представниками компанії Cargill.

"Я нікуди не бігав, активно працюю", – прокоментував бізнесмен повідомлення про нібито втечу в зв'язку із затриманнями 11 листопада в Україні у справі VAB Банку.

Бахматюк зазначив, що найближчими днями продовжить переговори з торговельними компаніями та інвесторами за раніше наміченою програмою, проте потім планує повернутися в Україну і працюватиме з адвокатами.

За його словами, "Укрлендфармінг" генерує щорічно 2,5 млн тонн зернових і під такі товарні потоки здатна була б залучати гроші, необхідні для поетапної виплати боргів.

"Ми не очікували таких кроків, тому що, за нашою інформацією, Фонд гарантування активно працював над нашою пропозицією. Це спроба поламати всю домовленість і показати зовнішнім інвесторам, що це не спрацює. Це якийсь сюр і подвійні стандарти", – наголосив Бахматюк.

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП 11 листопада затримали сімох осіб, серед яких колишні та діючі співробітники Національного банку України, за підозрою в заволодінні коштами виданого в 2014 році стабілізаційного кредиту VAB Банку в сумі 1,2 млрд грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: