fbpx
Сьогодні
10:52 11 Лис 2019

Звільнення Мазура з-під арешту в Польщі – це лише половина шляху, - Дещиця

Звільнення громадянина України Ігоря Мазура з-під арешту в Польщі – це лише половина шляху, заявив посол України у Польщі Андрій Дещиця.

"Далі за нами клопітка робота і боротьба за те, щоб Ігор повернувся в Україну і щоб Росія перестала використовувати інструмент Інтерполу для пошуку тих людей, які їй невигідні або які є її ворогами.

Це невеличка, проміжна перемога. Це, власне, спільними зусиллями нам вдалося отримати таку невеличку перемогу", – прокоментував посол  "Радіо Свобода".

На сьогодні невідома дата проведення першого судового засіданні у справі по суті.

"Це залежатиме від знайомства зі справою польських правоохоронних органів. Ми будемо робити все можливе, щоб воно відбулося якнайшвидше і цю справу закрити якнайшвидше".

"Я радий, що Ігор є на волі, що він у безпеці в генеральному консульстві у Любліні – і наші консули ним опікуватимуться і надаватимуть всіляку допомогу", – додав Дещиця.

До завершення судового процесу щодо екстрадиції українця до Росії чи відмови в ній Ігор Мазур перебуватиме у Польщі на поруках генерального консула України у Любліні Василя Павлюка.

Мазур розповів подробиці свого затримання у Польщі: Стара Європа починає домовлятися з Росією.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: