fbpx
Сьогодні
13:08 11 Лис 2019

Зеленський пояснив, хто зможе купувати українську землю

Фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський запевнив, що іноземці та іноземні компанії отримають змогу купувати українську землю лише за результатами всеукраїнського референдуму.

Стало відомо зі вернення президента 11 листопада.

Зеленський зазначив, що існують різні моделі цього ринку – коли іноземці можуть чи не можуть купувати землю. Глава держави вважає, що питанням ринку землі в Україні маніпулюють вже 20 років, а старі політики намагаються залякати людей.

"Я розумію, що це питання дуже чутливе для людей…Тому прийнято наступне рішення: між першим і другим читанням у діючий проєкт закону (про ринок землі ) будуть внесені правки, згідно яких, право продавати і купувати землю матимуть лише українські громадяни та українські компанії, засновані виключно українськими громадянами.

Іноземці і компанії, які мають серед засновників іноземців, отримають право купувати українські земельні ділянки тільки у випадку якщо на це буде дана згода народу України на всеукраїнському референдумі.

Відповідний пункт буде міститися у законі. У найближчий час Верховна Рада розробить і прийме закон, який чітко встановить види і механізми референдуму".

Posted by Володимир Зеленський on Monday, November 11, 2019

 

Нагадаємо, Президент доручив скасувати мораторій на землю до 1 грудня цього року.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: