fbpx
Сьогодні
12:51 11 Лис 2019

ЄБРР та Світовий банк підтримують земельну реформу в Україні

Європейський банк реконструкції та розвитку підтримує проведення земельної реформи в Україні та висловлює готовність надати фінансову підтримку в рамках її проведення.

Передає Інтерфакс-Україна.

"Ми повністю "за" реформування ринку землі. Це історична можливість. Ось чому ми хочемо переконатися, що її реалізовано правильно, і введено правильні запобіжні заходи. Українці заслуговують прозорого та справедливого ринку сільськогосподарських земель і захисту від корупції та зловживань", – написав керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

Крім того, Маттео Патроне та міністр економіки Милованов обговорили програму ЄБРР і реформу корпоративного управління держпідприємствами. "Реформа держпідприємств є одним із визначальних пунктів нашої взаємодії з Україною, і ми з нетерпінням очікуємо швидкого ухвалення відповідного законодавства".

Світовий банк також підтримує земельну реформу в Україні та відзначає її користь для всіх гравців на ринку.

"Земельна реформа потрібна для того, щоб українські фермери могли купувати та продавати землю сільськогосподарського призначення, щоб вони мали доступ до кредитів, можливість інвестувати та диверсифікувати джерела своїх доходів, а власники землі могли отримати належний їм прибуток за свій найцінніший актив", – йдеться в заяві банку.

У СБ вважають, що відкриття ринку землі піде на користь і всім фермерам – малим, середнім та великим, і землевласникам.

"Запланована реформа також включає заходи з обмеження концентрації землі в одних руках, припинення рейдерських атак і надає фінансову допомогу малим фермерам. Двох десятиліть закритого ринку та непрозорості, яка стимулює корупцію, вистачило всім. Прийшов час земельної реформи".

Нагадаємо, що аграрії протестують проти продажу землі: перекрили дороги в декількох областях.

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: