fbpx
Сьогодні
20:43 11 Лис 2019

Німеччина та Росія обговорили питання врегулювання ситуації в Україні

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Російської Федерації Володимир Путін у ході телефонної розмови, яка відбулася 11 листопада, обговорили питання врегулювання ситуації в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Як повідомляється, розмова відбулася за ініціативою німецької сторони.

У ході бесіди сторони обговорили питання врегулювання ситуації в Україні, зокрема з урахуванням підписаної Тристоронньої контактною групою "формули Штайнмайера", а також розведення сил і засобів на ділянках в районі населених пунктів Станиця Луганська і Золоте, а також біля села Петрівське.

Меркель і Путін відзначили важливість повного і неухильного дотримання мінського "Комплексу заходів" 2015 року та інших домовленостей, які спрямовані на сприяння врегулювання конфлікту на Донбасі. Також сторони підкреслили необхідність закріплення особливого статусу для Донбасу в законодавстві України.

Також лідери підтвердили налаштованість на подальшу координацію зусиль РФ і Німеччини в "нормандської четвірці", в тому числі в плані підготовки саміту в цьому форматі.

"Порушена тематика ведуться тристоронніх – з участю представників Росії, України і комісії ЄС – переговорів про умови транзиту російського газу через територію України", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Кремлі кажуть, що конкретної дати саміту "нормандської четвірки" поки що немає, його проведення можливе до кінця року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: