fbpx
Сьогодні
16:52 11 Лис 2019

Апеляційний суд підтримав ліквідацію УПЦ КП

Шостий апеляційний суд Києва 11 листопада ухвалив рішення про продовження ліквідації Київської патріархії Української православної церкви.

Про це повідомляє Релігійна правда.

"Ліквідація Патріархії Київського Патріархату вже йде. Є ліквідаційна комісія та її голова – митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (Яременко). Фактично сьогодні судом було визнано те, що владика Філарет вже не є чинним керівником Патріархії, а всі ліквідаційні дії має здійснювати саме ліквідатор Іоан Черкаський", – пояснив представник Мінкульту.

Суд вирішив скасувати попередню ухвалу щодо забезпечення позову, тобто став на бік Міністерства культури і Православної Церкви України.

Як пояснили представники Мінкульту в суді, раніше позовами до Окружного адмінсуду про забезпечення позову юристи владики Філарета "підвісили" справу щодо ліквідації УПЦ КП. Але зараз усе розблоковано й нічого не забороняє реєстраторам міністерства, після звернення ліквідатора – завершити процес ліквідації. Тобто зробити зміни в реєстрі – з "в процесі припинення" на "припинено".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: