fbpx
Сьогодні
15:14 10 Лис 2019

ЄС не може пообіцяти Україні членство, - Кулеба

Фото УНІАН

Наразі Брюссель не може пообіцяти Україні членство в Європейському союзі.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр країни з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба в ефірі "5 каналу".

За словами Кулеби, якщо Україна продовжить збільшувати зв'язки з Європою, зокрема залучати європейський бізнес та збільшувати кількість лоукостів в європейські міста, то членство "прийде само собою",

"Я розумію, що ми зараз не отримаємо від ЄС ані гучних обіцянок, ані якихось великих, масштабних проектів. Тому нам потрібно зосередитися на іншому. Якщо ми не можемо відкрити двері, то давайте відкриємо всі вікна. Об'єднаємо наші економіки, об'єднаємо людей максимально… Стратегія в тому, щоб крок за кроком відкривати "вікна", запускати більше українського бізнесу туди, залучати більше європейського бізнесу сюди. Більше лоукост-перельотів між різними містами України і ЄС. Більше міжлюдських контактів. І тоді членство в ЄС прийде саме собою", – пояснив він.

Кулеба додав, що український уряд поставив собі завдання досягти відповідності економічним критеріям для вступу в ЄС вподовж найближчих 5 років, незважабчи на розуміння, що навіть тоді Україну можуть не прийняти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: