fbpx
Сьогодні
10:15 10 Лис 2019

Віцепрем'єр Кулеба закликав "навчитися жити з Росією"

Україні слід вибудувати модель відносин з Росією на основі прагматичного підходу, виходячи зі свого інтересу, а не керуватися емоціями

Про це в інтерв'ю 5 каналу розповів віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

"Росія як держава є ворогом України. Це історична закономірність… Але ми маємо побудувати модель стосунків з ними (росіянами – ред.). І там є три рівні: міжлюдські, економічні та політичні стосунки. Якщо з політичними й міжлюдськими стосунками все більш-менш ясно, то найбільш хиткою сферою є економічна. Тому що ми не можемо побудувати стіну, все відрізати", – розповів Кулеба.

"Ми заручники географії. Безумовно, нам потрібно навчитися жити з Росією", – наголосив політик.

У зв'язку з цим він закликав підходити до стосунків з Росією прагматично, раціонально, зауваживши, що в нас "занадто багато емоцій".

"І на емоціях нас підловлюють. Ми маємо діяти чітко виходячи зі свого інтересу. У нас інтерес – рухатися на Захід якнайдалі від "русского мира", будувати тут нормальну цивілізовану країну… і при цьому ставати економічно сильними", – зазначив урядовець.

Він наголосив, що Україна може реально протистояти Росії, тільки якщо матиме гроші та надійних партнерів в інших частинах світу.

"Можна заходити в цю сферу: "Ні торгівлі з Кремлем!", але питання – де ми беремо гроші на війну, на те, щоб озброювати нашу армію, щоб наша армія ставала ще сильнішою і була здатна витримати тиск російської регулярної армії?" – додав віцепрем'єр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: