fbpx
Сьогодні
09:13 10 Лис 2019

У Грузії противники ЛГБТ та священики влаштували заворушення під час прем'єри фільму про кохання двох танцюристів: є постраждалі, 27 затриманих

У п'ятницю, 8 листопада 2019 року, під час акцій протесту у Грузії, спрямованих на зрив прем'єри фільму And Then We Danced ("А потім ми танцювали"), силами МВС цієї країни затримано 27 осіб, розпочато розслідування 4 правопорушень, проводиться вивчення фото-та відео матеріалів

Про це передає Перший канал грузинського ТБ.

"МВС затримало в Тбілісі і Батумі загалом 27 людей (24 – в Тбілісі, 3 – в Батумі) за порушення статей 173 (непокора законним вимогам співробітників правоохоронних органів) і 166 (хуліганство) Кодексу адміністративних правопорушень", – зазначається у поліцейському пресрелізі.

Разом з тим, у заяві відомства зазначено, що всі покази фільмів, які мали пройти шести кінотеатрах в Тбілісі і Батумі, відбулися в запланований час.

Організаторами та натхненниками акцій протесту названо підприємця Левана Васадзе, голову "Товариства захисту прав дітей" Гурама Палавандішвілі, колишнього депутата парламенту Грузії Дмитра Лорткіпанідзе, правий рух "Грузинський марш" та кількох релігіійних діяч Грузинської православної церкви. Разом зі своїми однодумцями вона намагалися вдертися до кінотеатрів.

Постраждалими є громадська ативістка Анна Субеліані, котрій бул опоранено обличчя, та один з провідників Республіканської партії Давид Бердзенішвілі, що прийшов підтримати акторів і режисера стрічки Левана Акіна.

При цьому Субеліані, за інформацією News Georgia, ледь не втратила око. Їй було накладено сім швів.

Довідка

"А потім ми танцювали" (And Then We Danced) – спільна продукція грузинської компанії Takes Film і шведської компанії French Quarter Film.

Сюжетною основою фільму є історія молодого хлопця Мераба (Леван Гелбахіані). З дитинства він танцює в національному грузинському ансамблі зі своєю партнеркою Мері (Анна Джавахішвілі). Все в житті Мераба перевертається з ніг на голову, коли в їх колектив приходить Іраклій (Бачі Валішвілі). Спершу юнак стає його конкурентом, але незабаром Мераб закохується в нього.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: