fbpx
Сьогодні
14:17 10 Лис 2019

Франція оголосила екологічний та кліматичний надзвичайний стан

У Франції набув чинності закон про енергетику і клімат, який встановлює "екологічний та кліматичний надзвичайний стан".

Закон передбачає заходи з досягнення вуглецевої нейтральності країни до 2050 року, передає DW.

Франція повинна буде до 2030 року зменшити споживання викопного палива на 40%. У 2020 році в країні повинні закрити останні вугільні електростанції.

Також закон передбачає активне розширення біогазової енергетики та поступову програму відновлення енергопостачання житлового сектора у Франції.

Раніше повідомлялося, що в ООН оголосили надзвичайну кліматичну ситуацію. Як заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері сягнув найвищої позначки за всю історію людства.

Нагадаємо, що в червні цього року у Франції спостерігалася рекордна спека за всю історію спостережень. В комуні Карпентра синоптики зафіксували температуру повітря протягом дня +44,3. В інших містах Європи, а також в Україні минулого місяця також постійно спостерігалися рекордні температури.

Першими у світі, хто оголосив надзвичайний стан у сфері клімату, стала Велика Битанія на початку травня 2019 року. Потім – Ірландія. Нині близько 650 міст у всьому світі підписали такий документ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: