fbpx
Сьогодні
10:37 09 Лис 2019

У Токіо з нагоди інтронізації імператора Нарухіто проходить святковий фестиваль

Святковий фестиваль за участю національних танцювальних ансамблів і музичних колективів почався в суботу в Токіо перед імператорським палацом. Фестиваль проходить в рамках заходів з нагоди інтронізації нового імператора Нарухіто.

Про це передає УНН.

За даними видання, імператор Нарухіто і його дружина імператриця Масако протягом дня особисто відвідають святковий фестиваль.

Дійство проходить в напівзакритому режимі — організатори шляхом загальнонаціональної лотереї розіграли серед місцевого населення 10 тисяч запрошень, ще 20 тисяч запрошень були спрямовані особливо почесним гостям.

Нарухіто

У той же час вся програма фестивалю, включаючи виступи танцювальних та музичних колективів, буде транслюватися в прямому ефірі японського громадського телебачення.

Так, 10 листопада має відбутися урочистий автомобільний парад, під час якого імператор Нарухіто і імператриця Масако проїдуть по центру Токіо в відкритому лімузині трасою завдовжки 4,6 км. Імператорське подружжя будуть вітати тисячі жителів столиці й іноземних туристів.

Нарухіто

Спочатку проведення параду було заплановано на 22 жовтня, коли відбулася і головна церемонія з нагоди вступу на престол нового імператора Японії, проте парад було вирішено перенести на 10 листопада через наслідків тайфуну "Хагібіс", який в минулому місяці заподіяв великої шкоди країні і привів до загибелі понад 90 осіб.

Влаштовувати на цьому тлі торжества на вулицях Токіо було визнано недоречним.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: