fbpx
Сьогодні
15:21 09 Лис 2019

На проектування комплексу з переробки опалого листя у біогаз київська влада виділить 3 млн грн

На проектування комплексу переробки рослинних відходів (опале листя, зрізані гілки та скошена трава) у біогаз з коштів Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища буде виділено 3 мільйони гривень.

Про це повідомив голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

«На минулому засіданні Київрада передбачила кошти на проектування комплексу з переробки та утилізації рослинних відходів у Києві. Безпосередньо проектні роботи будуть здійснювати за участі експертів фінської компанії, яка виконує будівництво таких установок. Зведення комплексу планується на базі одного з УЗНів столиці», – додав голова комісії.

Як зазначалося раніше, підприємство включатиме три біореактори, де і перероблятиметься органічна сировина.

За попередніми оцінками – це щороку близько 30 тисяч тон органіки, яку зараз комунальні підприємства зберігають на спеціальних майданчиках, де або компостують, або утилізують.

Щороку у Києві збирається близько 120 тисяч тон опалого листя. Їх на спеціалізованому обладнанні будуть переробляти у біогаз, який можна використовувати як альтернативне пальне.

Біогаз має менший парниковий ефект порівняно з традиційними видами пального, що дозволить Києву зменшити кількість викидів вуглекислого газу в атмосферу.

Раніше повідомлялося, що у Києві побудують комплекс з переробки листя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: