fbpx
Сьогодні
09:48 09 Лис 2019

Місто в Італії пропонує безкоштовне житло: чому та які умови

Влада сицилійського міста Каммарата пропонує безкоштовно передати житло охочим оселитися в ньому, щоби врятувати місто від депопуляції.

Мер Каммарати Вінченцо Джамброне останні три роки переконував власників будинків, які поїхали з міста, дозволити передати їх новим власникам безкоштовно, повідомляє CNN.

«Я не можу бачити, як цей чудовий старий історичний центр порожніє та перетворюється на руїни. Мені боляче», — сказав очільник міста.

Джамброне розповів, що зараз вже доступно 10 вільних будинків, але він запевняє, що будуть ще. Він сподівається, що разом зі 100 будинками у найстарішій частині Каммарата вдасться врятувати місто від депопуляції.

Нові потенційні власники будинків повинні відповідати декільком вимогам: вони мають взяти на себе зобов'язання відремонтувати житло упродовж трьох років, а до цього треба заплатити заставу у 5 тисяч євро. Її повернуть, коли ремонтні роботи будуть завершені. Також нові власники повинні представити чіткий план розбудови житла.

Влада міста розглядатиме усі кандидатури, але молодим парам з дітьми надаватимуть перевагу, а також доплачуватимуть тисячу євро.

Зазначається, що нові власники можуть перетворити багатоповерхівки у приватні будинки, готелі, магазини або ресторани.

Каммарата розташоване у 60 кілометрах на південний схід від Палермо, столиці Сицилії, на висоті 1 тисячі метрів. Велика кількість жителів історичного міста покинула його. Заснували місто візантійські греки, його назва походить від грецького «Камара» — «склепінна кімната». Як зазначає видання, цей регіон Сицилії відомий своїми «сонними» селищами та повільним темпом життя.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: