fbpx
Сьогодні
14:28 09 Лис 2019

Чому Тимошенко активно критикує Гончарука та для чого ходила на Банкову

Фото Reuters

Тимошенко дозволяла собі випади на адресу Зеленського одразу після програного першого туру президентських виборів, називаючи його "небезпечним експериментом". Після перемоги нового президента ані лідерка "Батьківщини", ані її депутати публічно Зеленського не критикують.

Про це йдеться у статті на УП.

Утім, це не заважає Тимошенко публічно атакувати уряд Олексія Гончарука. В умовах, коли до президента не пристає жодна критика, новий прем'єр став для "Батьківщини" зручним "хлопчиком для биття".

"Гончарук – абсолютно не фахова людина, яка не відповідає займаній посаді. Він хороший хлопець, але, як говорили у моєму дитинстві, хороший хлопець – це не професія", – пояснює позицію партії Сергій Власенко.

Гончаруку дістається від Тимошенко без перебільшення за усе на світі, починаючи від приватизації і закінчуючи бюджетом, ГТС та комунальними тарифами.

Але головний плацдарм для наступу Тимошенко на уряд Гончарука – земельна реформа і запровадження ринку землі. Саме Тимошенко через громадські організації збирає мітинги проти земельної реформи під Радою і готується подавати документи у Конституційний суд щодо тлумачення статей, де йдеться, що земля України належить народу.

Загалом, співрозмовники УП у парламентських фракціях сходяться в тому, що питання ринку землі буде одним із найгарячіших цієї осені та стане маркером живучості уряду Гончарука.

Юлія Тимошенко вирішила зробити цю тему своєю уже зараз, щоб в момент найбільшого напруження очолити цю хвилю, яка може знести новий Кабмін чи частину його міністрів.

Концентрація Тимошенко на критиці уряду не випадкова. Для цього є зрозуміла причина – Юлія Володимирівна не проти стати прем'єром втретє.

За даними УП, Тимошенко мала кілька зустрічей на Банковій, де намагалась стати корисною новій владі. Як вдалося дізнатися, на початку жовтня Тимошенко приходила на Банкову з довгим списком кандидатів на різні пости, але домовитись так і не змогла.

"Найцікавіше, що каже вона нам: "Ви призначте мені людей, але голосувати ми будемо не за все". Її акуратно послали. Тому, повірте, більше сюди вона не ходить", – емоційно розповідає УП джерело в ОПУ.

Крім цього, як зізнаються деякі депутати "Слуги народу", до багатьох із них з "дружніми розмовами" підходять депутати "Батьківщини". Суть розмов проста – мовляв, подивіться, який у вас посередній прем'єр, якби уряд очолила Тимошенко, то вона б дуже підсилила президента.

"Юля опинилася у такій ситуації, що вона вже потрохи починає думати про відхід з політики і розуміє, що треба поставити жирну крапку. Такою крапкою могло би бути президентство. Але… Тепер вона, звісно, хотіла би бути прем'єркою, щоб залишити якийсь слід в історії", – додає не під запис інший депутат від "Батьківщини".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: