fbpx
Сьогодні
09:38 07 Лис 2019

Міністерка фінансів прокоментувала створення нового органу з 2020 року — Бюро фінансових розслідувань

"Бюро фінансових розслідувань повинно замінити податкову міліцію та увібрати у себе ті функції боротьби з економічними злочинами, які є у Національної поліції та частково у Служби безпеки. Ми відобразили це в бюджеті на 2020 рік".

Про це в інтерв'ю "Економічній правді"повідомила міністерка фінансів Оксана Маркарова.

"Зараз проєкт готується до другого читання в парламенті. Цей акт — на стику двох комітетів: з питань правоохоронної діяльності і податкового".

Маркарова розповіла, що одним із ключових питань є де перебуватиме БФР: в підпорядкуванні міністерства фінансів чи буде незалежним органом на зразок НАБУ.

"Найголовніше, що вважало Міністерство фінансів, — необхідно забезпечити абсолютно прозорий, неупереджений і правильний процес відбору керівництва.

Ми створюємо новий орган. Це не реорганізація, відповідно, ми не будемо нікого туди переводити, всіх найматимемо з нуля. Тому дуже важливо провести правильний конкурс з відбору керівника і заступників голови цього органу.

Є дві моделі. Якщо цей орган координуватиме Мінфін, то він проведе конкурс і координуватиме роботу бюро після запуску. Якщо ж ми створюємо незалежний орган на кшталт НАБУ, то йдемо за складнішою процедурою відбору кадрів.

У кожній моделі є плюси і мінуси. Поки що зупинилися на запропонованій Мінфіном моделі. Ми хочемо, щоб до цього органу зі старту був високий рівень довіри", – зауважила міністерка.

Міністерка фінансів пояснила, чим змінився держбюджет до другого читання.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: