fbpx
Сьогодні
11:44 07 Лис 2019

Еко-активісти оцінили законопроекти "Слуги народу" щодо управління відходами

Еко-активісти зустрічалися з авторами законопроектів із партії "Слуга народу" щодо управління відходами.

Про це повідомила голова ГО "Україна БЕЗ сміття" Євгенія Аратовська.

"У Верховній Раді зареєстровано три (!) законопроекти. 2207, 2207-1, 2207-2. Вони всі про одне і те саме – Про управління відходами. Всі подані депутатами від партії "Слуга Народу". Вже бачу статті і перепости колег – як ці ЗП посварили депутатів між собою. І все це має вигляд – наче все пропало, знову буде затягування, перетягування ковдри, а ще – лобізм і ця каденція знову нічого не змінить у регулюванні сфери відходів. Ну що за маячня? Не вірте заголовкам.Команда Україна БЕЗ сміття вже побувала на трьох зустрічах з авторами деяких ЗП", – пише еко-активістка.

Вона зазначила, що активісти спілкувалися на підкомітеті по ЗП 2207 (зареєстрований Анна Скороход) за запрошенням Олександр Юрченко та брали участь у цьому ж підкомітеті пізніше в обговоренні ЗП 2207-1.

Крім того, вона зазначила, що еко-активісти ознайомилися з ЗП 2207-2 і бачать особливості всіх ЗП. Недоліки, переваги.

У Верховній Раді зареєстровано три (!) законопроекти. 22072207-12207-2 Вони всі про одне і те саме – Про…

Posted by Евгения Аратовская on Thursday, November 7, 2019

"Не буду тут писати хто який закон "штовхає", але скажу наступне. Я особисто і моя команда співпрацювали з авторами ЗП 2207-1 (зареєстрований Олегом Бондаренко та Oleksandr Marikovski), ми знаємо їх в роботі, наші правки на підтримку РВВ (Розширена Відповідальність Виробника) та сортування на 100% були підтримані (наприклад, в перелік РВВ було додано текстиль). Немає заангажованості – закон не підтримує ніякі бізнеси і що круто – дає можливість таким альтернативним інфраструктурним об'єктам, як громадські станції сортування, існувати на рівні з професійними заготівельними об'єктами. Як правильно зазначила Світлана Коломієць, варто зосередити увагу на одному ЗП, в який вже додавати пропозиції по правках. І поки що ЗП 2207-1 є таким, який корректно прописав термінологію і не формує штучних корупційних схем з ліцензуванням", – пояснює Аратовська.

"Головне, на чому ми будемо наполягати, – це внести правку про температуру спалювання ТПВ. Зараз вона на рівні 850 градусів. Це надто мало для руйнування таких канцерогенних сполук, як діоксини та фурани, для їх знищення потрібна мінімальна температура в 1260 градусів (це бачення науковців)", – зазначає вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: