fbpx
Сьогодні
19:56 06 Лис 2019

Імпічмент Трампа: стала відома дата перших відкритих слухань у справі

Перші відкриті слухання в рамках розслідування імпічменту президента США Дональда Трампа пройдуть в Конгресі на наступному тижні, 13 листопада.

Про це повідомив голова спеціального комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф Twitter.

"На наступному тижні спецкомітет з розвідки Палати представників проведе перші відкриті слухання в рамках розслідування щодо імпічменту. У середу, 13 листопада 2019 року, ми заслухаємо Вільяма Тейлора і Джорджа Кента. У п'ятницю, 15 листопада 2019 року, ми заслухаємо Марі Йованович", – написав Шифф.

Повідомляється, що слухання пройдуть в спецкомитете з розвідки. В рамках відкритих слухань свідчення дадуть тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, заступник помічника держсекретаря Джордж Кент, а також екс-посол Америки в Києві Марі Йованович.

Раніше була оприлюднена стенограма свідчень експосла США в Україні Марі Йованович та колишнього радника держсекретаря Майка Помпео Майкла Маккінлі.

Раніше повідомлялося, що інформатор розмови Трампа і Зеленського готовий відповісти на питання республіканців.

У скарзі інформатора стверджується, що Трамп підштовхував Зеленського до розслідування проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина Хантера.

Конвей заявила у відповідь на питання про утримання допомоги Україні, що з точки зору президента не йшлося про "послугу за послугу".

"Президент Трамп ніколи не говорив українському президенту: "зробіть це, і ви отримаєте свою допомогу". Такого просто не було" – сказала вона.

"Я впевнена в тому, що Україна має цю допомогу і використовує її прямо зараз. Саме через цього президента у них вона є" – підкреслила Конвей.

Разом з тим, вона зазначила, що не знає, чи утримувалася допомога Україні і як довго це тривало.

Кілька співробітників адміністрації Трампа у національній розвідці та дипломатичному корпусі заявили слідчим Палати представників, що Трамп тимчасово утримував гроші, виділені на допомогу Києву в боротьбі з проросійськими сепаратистами на сході країни в спробі посилити тиск на Україну, з тим щоб вона відкрила розслідування, які могли б допомогти йому в його політичній боротьбі.

Раніше Трамп заявив, що хоче бачити інформатора щодо розмови із Зеленським та закликав того "об'явитися".

Нагадаємо, в Білому домі заявили, що готові до імпічменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: