fbpx
Сьогодні
15:09 05 Лис 2019

Росія називає зустріч нормандської четвірки до кінця 2019 "передчасною"

У Кремлі вважають, що говорити про зустрічі у "нормандському форматі" на рівні глав держав до кінця 2019 року передчасно.

Про це сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє російське видання ТАСС.

"Позиція Росії по нормандському формату незмінна і послідовна. Росія і президент Володимир Путін виступають за продовження роботи в нормандському форматі. Хочемо якомога швидше провести саміт, але разом з тим вважаємо, що цей саміт повинен бути добре підготовлений для забезпечення відповідної результативності".

На питання про те, чи можливе проведення саміту до кінця року, Пєсков заявив: "Поки передчасно говорити, поки як і раніше дуже багато питань залишається на порядку денному".

Спікер Путіна відмовився говорити про зміст документа, який може бути прийнятий за підсумками майбутньої зустрічі.

Для зустрічі у нормандському форматі Росія висунула певні умови – підписати "формулу Штайнмаєра", розведення у Золотому та Петрівському. Українська сторона виконала майже всі умови. Розведення у Петрівському планується згодом у листопаді, за умови 7-ми денного режиму тиші.

Раніше Пєсков казав, що процес підготовки саміту "нормандської четвірки" ускладнився новими підходами і запитами "однієї зі сторін".

Таким чином Росія блокує зустріч лідерів країн "нормандської четвірки".

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: