fbpx
Сьогодні
19:29 05 Лис 2019

Гончарук назвав 3 фундаментальні речі, які закладені до держбюджету

Фото kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук назвав 3 фундаментальні речі, які закладені до держбюджету.

Про це він сказав під час презентації проєкту держбюджету на 2020 рік, передає Рубрика.

За його словами, це:

1. Зменшення боргів

"Дуже важливо не нарощувати борги, а продовжувати їх зменшувати.  До нас їх понабирали дуже багато і зараз ми, українці, за це розраховуємося. Нагадаю, кожна 3 гривня в наступному році буде витрачена на те, щоб розрахуватися з боргами. Це величезний тягар… Борги ми не нарощуємо, ми їх погашаємо", – підкреслює прем'єр-міністр.

2. Податки не збільшать 

"Ми не пропонуємо в цьому бюджеті збільшити податки. Це означає, що ми не пропонуємо збільшувати тиск на бізнес. Ми вважаємо, що не можна зараз підвищувати податки. Потрібно створити умови для ведення бізнесу. В наступному році бізнес має запрацювати, розквітнути, економіка має запрацювати, у нас мають з'явитися додаткові ресурси. І за рахунок цих ресурсів ми повинні на 70% інвестувати в майбутнє.

При цьому буде зменшення видатків на державу. Щороку ми будемо зменшувати видатки на державу, на обслуговування державного апарату. Зробити це одночасно на 50%-30% неможливо з цілої низки причин. Але та висока планка у 10%, яка була установлена президентом, нами в цьому бюджеті виконана.

Наша програма держава у смартфоні є однією з найбільш пріоритетних в уряді. Тому що зашиваючи усе в «цифру», ми робимо одночасно багато правильних справ. Ми економимо гроші платників податків, ми боремося з корупцією, бо чим прозоріші дані, чим прозоріші процедури, тим складніше красти, тим менше мутної води, де негідники ловлять брудну рибу", – пояснює Гончарук.

3. Розвиток цифрової економіки

"Створюємо передумови для розвитку цифрової економіки. Це новий етап, нова складова нашої економіки, в яку ми маємо інвестувати", – резюмує він.

Також він заявив, що субсидії отримають ті, кому вони насправді потрібні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: