fbpx
Сьогодні
18:05 04 Лис 2019

Закон про держтаємницю змінять, - заступниця Милованова

Заступниця міністра економіки Світлана Панаіотіді вважає, що це треба зробити для того, щоб зменшити кількість таємних закупівель в оборонній сфері

Про це вона заявила у інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"У нас у принципі дещо викривлене ставлення до питання таємності. Чому, наприклад, не відкрити інформацію про плани більшості закупівель без деталізацій, обсяги та звіти про виконання замовлень? Ми не говоримо щодо розкриття інформації про наукові розробки, наприклад, або про тактико-технічні характеристики зразків ОіВТ. Залишаться також обмеження щодо певних закупівель, розкриття інформації про які, особливо в умовах воєнної агресії та обмежень деяких країн стосовно ВТС з Україною, може завдати шкоди національній безпеці України. Але все утаємничене – викликає питання щодо механізмів здійснення громадського контролю за використання коштів платників податків", – сказала заступниця міністра.

"Нам потрібна класифікація закупівель. І це буде непростий процес із залученням і СБУ, і Служби зовнішньої розвідки, і МЗС. І ось ця зміна буде дуже важливим моментом реформування процесів", – пояснила Панаіотіді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: