fbpx
Сьогодні
23:28 03 Лис 2019

Фейк тижня: як Богдану зуб (не) вибили

Увечері в суботу, 2 жовтня, у мережі почали активно поширювати інформацію про бійку в Офісі президента: нібито глава СБУ Іван Баканов побив.

Звідки пішла інформація

У суботу блогер Станіслав Речинський, який раніше очолював прес-службу СБУ, повідомив сенсаційну інформацію: шеф СБУ Баканов побився з главою Офісу президента. І навіть нібито вибив йому зуб, пише "Страна".

Приводом для рупоприкладства стала посада начальника Головного слідчого управління. Зараз його очолює призначений ще влітку Богдан Тиводар, який відомий тим, що керував скандальною "справою Бабченко".

"Команда Зе пішла в рознос. У середу на Банковій побилися Баканов і Богдан. Богдан з тих пір на роботу не виходить. Причина конфлікту – призначення начальника ГСУ СБУ. Богдан хотів Нескоромного. Баканов – Вовка (який недавно повернувся в СБУ – Ред.) . Богдану вибили зуб. Крім того, Зе підписав подання Баканова на звільнення двох заступників голови. Бухарева і Нескоромного. Дублика не підписав. Баканов – це Коломойський. І він зараз фактично керує СБУ. І це погано", – написав Речинський.

Богдан Баканов

Про те, що чутки правдиві, заявила і головний редактор "Лівого берега" Соня Кошкіна у себе в Telegram.

"Фактаж весь підтверджую – перевірила. І по Богдану теж. Оцінки у мене дещо інші, але зараз важливий саме фактаж", – написала вона.

Богдан Баканов

Що заявив Богдан

Сам Андрій Богдан сатирично відреагував на цю новину. Він виклав пост зі своїм усміхненим фото.

"Баканов не потрапляють на моєму шляху!!!! Наступного разу вип'ю всю кров)))) Будеш кішкам хвости крутити!!!", – написав глава Офісу президента.

Богдан Баканов

А пізніше навіть змінив аватарку.

Богдан

За даними журналістів, Богдан кілька днів тому покинув Україну і полетів на відпочинок до Італії.

Пізніше дівчина Андрія Богдана Анастасія Слічна опублікувала в Facebook фото з главою ОП і без слідів побоїв на обличчі.

"Зуби на місці. Перевірила", – прокоментувала вона знімок.

Богдан Баканов

Реакція Офісу президента

В Офісі глави держави прокоментували чутки.

"Ми спростовуємо цю інформацію, хоч в особливому спростування вона не потребує, бо є вигаданою від початку і до кінця.

В черговий раз надбанням громадськості став фейк, не заснований на жодному джерелі, який заслуговував би хоч якусь довіру. Шкода що на нього ведуться серйозні видання, яким довіряють люди ", – написав у Facebook заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

Богдан Баканов

Судячи з фотографій самого Богдана – він і правда неушкоджений.

Хто злив інформацію?

Як пише "Страна", можна стверджувати лише одне – чутки про бійку швидше за все вийшли зі стін СБУ.

По-перше, до цієї структури близький журналіст Станіслав Речинський, який опублікував інформацію про бійку. У 2005 році, після приходу в СБУ Олександра Турчинова, він очолив прес-службу "контори" (Речинський раніше працював помічником Турчинова, коли той був нардепом).

Речинський також був пов'язаний з сайтами, які публікували різного роду інсайда з правоохоронних органів ("Україна кримінальна", "Біла стріла").

Тому швидше за все джерела журналіста знаходяться саме в СБУ.

Другий фактор – це переможець у бійці. Ним виявився Іван Баканов, який навіть нібито завдав опоненту легкі тілесні ушкодження. Тобто в цій історії глава СБУ виглядає прямо молодцем.

Хоча дивлячись на інтелігентне обличчя Баканова в останню чергу віриться, що він здатний вибивати зуби. Та й Богдан не виглядає хлюпиком.

Тобто можна припустити, що якщо сутичка і була, то вона сильно міфологізована на користь Баканова. Що знову дає привід підозрювати у витоку саме його відомство.

Реакція соцмереж 

Через неочікувано швидке затухання інтересу до серіалу "Народний Поліграф Поліграфич" запущено новий спіноф "Зуб слуги". Не перемикайтеся.#Фішинг #НеВедіться

Posted by Yaroslav Yurchyshyn on Sunday, November 3, 2019

Хйз, чому раніше Зеленський його не брав до себе в команду 95 кварталу.П.с. сммщики стоматклінік, ви вже придумуєте, як гарно обіграти ситуацію для реклами?)

Posted by Mariana Pietsukh on Sunday, November 3, 2019

Фейк-ньюс недели: якобы подрались глава Офиса президента Богдан и глава СБУ Баканов. Оказалось, что конфликт действительно есть, но между Бакановым и его первым замом.

Posted by Сергій Лещенко on Sunday, November 3, 2019

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: