fbpx
Сьогодні
10:26 02 Лис 2019

У СБУ анонсували результати у справі вбивства Гандзюк та розповіли, чого бракує в розслідуванні

Служба безпеки України найближчим часом продемонструє результат у розслідуванні п'яти кримінальних проваджень, повязаних із справою вбивства Катерини Гандзюк.

Про це повідомив керівник Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера".

За його словами, окрім кримінального провадження щодо вбивства Гандзюк, розслідується ще п'ять кримінальних проваджень, які повязані з нападом на активістку, а також з обставинами, які передували цьому.

"Всього є 5 кримінальних проваджень. І по цих 5 кримінальних провадженнях робота слідчих продовжується під процесуальним керівництвом ГПУ. Можу вас запевнити, що найближчим часом в цих провадженнях будуть результати і вони будуть оприлюдені для громадськості", – заявив Тиводар.

Водночас, за його словами, у правоохоронців немає достатніх доказів для повідомлення підозри особам, які могли замовити вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

"Складність цього злочину в тому, що на сьогоднішній день основний організатор, підозрюваний Левін знаходиться в розшуку…

Щоб повідомити про підозру, крім Мангера, іншим особам, потрібна доказова база, повинні бути достатні докази. Показання свідків, показання потерпілих, інші докази отримані в ході роботи у кримінальному провадженні.

На жаль, достатніх доказів на сьогоднішній день для повідомлення підозри іншим особам, які замовили (вбивство – ред.), немає. Поки що немає", – зазначив він.

Тиводар нагадав, що Олексій Левін покинув Україну 19 серпня 2018 року. Його розшукує Інтерпол.

Також, за словами Тиводара, кримінальне провадження щодо Мангера зупинено.

"Мангер був затриманий та заарештований, але окрім запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою судом була обрана альтернатива – застава. 2 млн 600 тисяч, здається, були внесені і Мангер вийшов на волю. Це рішення суду. Кримінальне провадження стосовно Лєвіна та Мангера на данний час зупинено. Мангер знаходиться в Херсоні", – повідомив Тиводар.

Нагадаємо, 1 листопада генпрокурор Руслан Рябошапка пообіцяв найближчими днями оприлюднити важливу інформацію з розслідування вбивства Гандзюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: