fbpx
Сьогодні
09:39 02 Лис 2019

У Раді працюють над розробкою медійного кодексу

Заступниця голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук сказала, що йде активна робота над новим законом, який має стати великим медійним кодексом.

Про це повідомляє пресслужба Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

"Заступниця голови комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук сказала, що комітет активно працює над новим законом, який, можливо, матиме назву "Про медіа" – це буде великий медійний кодекс", – йдеться в повідомленні.

За словами Кравчук, робоча група працює з вересня. Уже перезапустили роботу, додали нові блоки, бо закон стосуватиметься також Інтернету і друкованих ЗМІ.

"У новому законі регулятор буде наділений більшими повноваженнями. Планується до кінця року пройти перше читання в парламенті. У середині листопада проект закону буде оприлюднений на сайті комітету для того, щоб фахівці галузі змогли запропонувати і своє бачення", – йдеться в повідмленні.

Заступниця голови представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн заявила, що для Євросоюзу важливо, щоб у новому законі була ефективна система санкцій, чітка процедура призначення членів регуляторного органу, впроваджена система само- і співрегулювання, були визначені цільові показники для оцінювання регулювання тощо.

"ЄС розуміє, що Україна перебуває на краю гібридної війни, але треба пам'ятати, що непропорційні обмеження можуть дати зворотний ефект", – сказала Вайдеманн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: