fbpx
Сьогодні
13:33 02 Лис 2019

У Миколаєві затримали чеченського "авторитета" та його поплічників

1 листопада 2019 року співробітники Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, детективи Слідчого управління, оперативники ГУНП та СБУ у супроводі бійців КОРД, роти поліції особливого призначення і спецпризначенців "Альфа" провели спецоперацію по затриманню чотирьох зловмисників

На думку правоохоронців, вони причетні до викрадення людей та тримання їх у заручниках, угону, а також привласнення документів, передає Департамент комунікацій Національної поліції.

Двоє із підозрюваних раніше судимі мешканці Миколаєва, ще двоє – мешканці Вознесенська, які раніше не притягувалися до кримінальної відповідальності.

Наразі тривають слідчі заходи, поліція проводить ряд обшуків за місцями мешкання зловмисників, у їхніх автомобілях та офісах. Правоохоронці вилучили більше сотні набоїв до різної зброї, у тому числі до автоматичної, три пістолети, ножі, а також наркотичні речовини.

Очолював угрупування 49-річний мешканець Миколаєва Наразі він є підсудним у двох резонансних справах та відпущений судом під заставу, а раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини. Під час обшуку в його позашляховику правоохоронці виявили зброю та патрони.

затримання Апті Іслангірієв

За даними місцевих миколаївських видань, йдеться про Апті Іслангірієва, чеченця за походженням.

За словами заступника начальника поліції Миколаївщини, угрупуванню інкримінують вчинення злочинів, покарання за які передбачено наступними нормами Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом),
  • ч. 1 ст. 147 (захоплення заручників),
  • ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини),
  • ч. 1 ст. 126 (побої і мордування),
  • ч. 1 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження).

Слідчі вже вручили ватажку підозру у скоєнні цих злочинів. Також розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами і вибуховими речовинами) ККУ.

затримання Апті Іслангірієв

Санкції вказаних статей передбачають покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також у автомобілі одного з вознесенців поліцейські виявили чоловіка – громадянина РФ, який перебуває у міжнародному розшуку. За процесуального керівництва обласної прокуратури усі фігуранти затримані у порядку ст. 208 КПК України. Найближчим часом суд обиратиме їм міру запобіжного заходу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: