fbpx
Сьогодні
Фото, відео 22:50 02 Лис 2019

У Глазго 20 тисяч демонстрантів вимагали незалежності Шотландії

У Глазго 20 тисяч демонстрантів вимагали незалежності Шотландії від Великої Британії через Brexit.

Про це повідомляє DW.

Організатори акції у Глазго оцінили кількість учасників у 20 тис. осіб. Багато хто приніс з собою національні прапори.

Серед демонстрантів була і перший міністр Шотландії Нікола Стерджен, яка вперше за кілька років вийшла на подібну демонстрацію.

Перемога Консервативної партії Великої Британії на дострокових парламентських виборах 12 грудня означає, що Шотландія "проти своєї волі буде вирвана з сім'ї європейських держав", заявила Стерджен. Вона закликала "взяти майбутнє у свої руки і стати незалежною країною".

На початку жовтня перший міністр Шотландії звинуватила прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона в намірі здійснити Brexit без угоди з Євросоюзом, що суперечить волевиявленню шотландських виборців.

У Глазго 20 тисяч демонстрантів вимагали незалежності Шотландії

Стерджен заявила, що в найближчі два роки проведе ще один референдум про незалежність Шотландії. Напередодні суботньої демонстрації перший міністр Шотландії повідомила, що направить Лондону запит на його проведення ще до католицького Різдва.

Під час референдуму в 2014 році 55 відсотків шотландців висловилися за подальше перебування в складі Великої Британії. Влітку 2016 року у плебісциті щодо Brexit 62 відсотки жителів Шотландії виступили за подальше членство в ЄС.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: