fbpx
Сьогодні
14:16 02 Лис 2019

Стало відомо, коли почне працювати офіс освітнього омбудсмена

4 листопада в Україні офіційно запрацює Служба освітнього омбудсмена

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов під час зустрічі з міністром освіти Ганною Новосад, передає прес-служба Міносвіти.

За словами Горбачова, зараз кожен охочий може направити звернення та ознайомитись з інформацією про діяльність Служби освітнього омбудсмена на сайті eo.gov.ua.

Своєю чергою Новосад зазначила, що посада освітнього омбудсмена перш за все передбачає широку комунікацію з суспільством та інформаційну відкритість.

"Тож ми сподіваємось, що служба виправдає покладені на неї обов'язки та стане ще одним майданчиком для спілкування з учнями, студентами, їхніми батьками, педагогами та науковцями. Сьогодні конфлікти – один з основних факторів, що заважає дітям нормально концентруватися на навчальному процесі та отримувати від нього користь. Служба має мінімізувати цей вплив і допомогти усій нашій системі освіти стати успішнішою", – зазначила вона.

Планується, що безпосередньо працювати зі скаргами буде сам освітній омбудсмен та юридичний відділ Служби. При цьому в її складі також передбачений відділ медіа та аналітики.

До вирішення конфліктів залучатимуться також працівники психолого-методичної підтримки.

Посаду Горбачова було запроваджено влітку 2019 року. До того він працював директором столичної школи №148 з поглибленим вивченням української мови імені Івана Багряного (Дарниця), а на початку 90-их років самен ним було створено перший у Запоріжжі успішний недержавний ліцей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: