fbpx
Сьогодні
16:53 02 Лис 2019

Портнов розголосив персональні дані водія "Схем", керівництво "Радіо Свобода" відреагувало

Фото: strana.ua

Керівництво проекту Радіо Свобода засудило розголошення персональних даних співробітників програми Схеми: корупція в деталях ексзаступником глави Адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрієм Портновим.

Про це йдеться у заяві президента Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа Джеймі Флая.

Керівництво закликає правоохоронців притягувати до відповідальності Портнова за такі дії.

«Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа рішуче засуджує нещодавні переслідування журналістів та співробітників відзначеної численними нагородами програми розслідувань Української служби "Схеми: корупція в деталях". Це неприйнятно, та ще й, схоже, протизаконно — щоб будь-хто в Україні розголошував особисту інформацію, загрожував фізичною шкодою чи будь-яким іншим чином вчиняв тиск на журналістів через їхню професійну діяльність», — зазначив президент проекту.

Крім того, Джеймі Флай звернувся до українських правоохоронців із закликом відреагувати належним чином на публікацію захищених законом персональних даних, погрози й тиск на журналістів-розслідувачів.

«Ми закликаємо українську владу та правоохоронців притягнути до відповідальності того, хто вчиняє дії, що підривають віру громадськості в прихильність України до свободи слова та просимо гарантувати безпеку нашим журналістам та співробітникам», — додав він.

Нагадаємо, редакція "Схем" заявила про тиск зі сторони Портнова.

Водночас Портнов на це в своєму Telegram-каналі написав: "Приношу одіозному ЗМІ свої вибачення за фото їх автомобіля і данних водія. Наступного разу ми зробимо його фото з відром на голові. Тисячі вибачень за недопрацювання".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: