fbpx
Сьогодні
15:24 01 Лис 2019

Розведення в Золотому практично завершено, територія перебуває під контролем МВС, - Загороднюк

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявляє, що розведення сил і засобів у районі м. Золоте Луганської області вже завершено, а територія перебуває під контролем Міністерства внутрішніх справ України.

Передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз уже практично воно завершене, і повністю територія перебуває під контролем Міністерства внутрішніх справ", – сказав Загороднюк на брифінгу в Києві у п'ятницю, відповідаючи на запитання про те, на якому етапі перебуває розведення в районі Золотого.

Як повідомлялося, 29 жовтня опівдні в зоні проведення Операції об'єднаних сил (ООС) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 (селище в складі м. Золоте) розпочався процес розведення з обох сторін (дзеркально) сил і засобів. Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на сході України Мартін Зайдік підтвердив початок розведення. Станом на 31 жовтня 21 український військовослужбовець перемістився на нові позиції.

Також 29 жовтня на переговорах у Мінську вдалося узгодити дату розведення сил і засобів у с. Петрівське в Донецькій області. Пізніше президент України Володимир Зеленський заявив, що розведення сил і засобів від лінії зіткнення в районі Петрівського має розпочатися 4 листопада.

Але у Міноборони заявили, що у Петрівському були обстріли, тому розведення військ відкладається.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: