fbpx
Сьогодні
23:10 01 Лис 2019

Макрон висловив невдоволення українськими нелегалами. МЗС викликало посла Франції

Фото Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон, говорячи в інтерв'ю консервативному правому щотижневику Valeurs Actuelles про проблему незаконної міграції, згадав про українських нелегалів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Liberation, яке наводить цитати з інтерв'ю французького президента.

Макрон сказав, що не проти квот та легальної економічної міграції в цілому для заповнень вакантних посад, при цьому згадавши про українців.

"Я надаю перевагу, щоб приїжджали люди з Гвінеї чи Кот-д'Івуару, приїжджали легально, щоб робили цю роботу, аніж болгарським чи українським нелегальним каналам", – сказав президент Франції.

Французькі ЗМІ та оглядачі зазначають, що давши інтерв'ю журналу, який дехто називає ультраправим, та піднімаючи у ньому питання імміграції Макрон намагається консолідувати консервативний правий електорат.

У Єлисейському палаці пояснили інтерв'ю Valeurs Actuelles бажанням президента "говорити з усіма французами, включаючи політичні поля, які є не зовсім його".

Міністерство закордонних справ запросило посла Франції для надання пояснень з приводу висловлювань президента Еммануеля Макрона.

Про це йдеться у коментарі речниці відомства Катерини Зеленко.

"У зв'язку з появою повідомлень в ЗМІ про слова, які приписуються президенту Франції Еммануелю Макрону, до МЗС був запрошений посол Франції в Україні для надання роз'яснень. Посол Франції відзначив, що претензій до громадян України, які подорожують Францією, у французької сторони немає. Відтак, слова Еммануеля Макрона, які стосувалися проблематики міграції та законного працевлаштування, були висмикнуті з контексту", – йдеться в коментарі.

Також зазначається, що сторони підтвердили, що між Києвом і Парижем існує повне розуміння і співробітництво в реалізації домовленостей про пересування громадян обох країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: