fbpx
Сьогодні
13:09 01 Лис 2019

Депутати звернулися до конгресменів США, щоб захистити "Азов"

Фото Reuters

Народні депутати Верховної Ради надіслали листа членам комітету палати представників конгресу США, які займаються зовнішньою політикою, і висловили свою підтримку спецпідрозділу Нацгвардії "Азов".

Про це повідомляє пресслужба МВС.

"Спроби назвати Азов "терористичною організацією" або "насильницьким іноземним угрупованням білих супрематистів" "болем відгукується в серцях українських військових і добровольців, які захищають країну від окупантів…

В умовах війни будь-яка критика військових має бути аргументованою, а докази їхньої причетності до правопорушень – беззаперечними".

У листі нардепи перераховують військовослужбовців "Азову", які загинули захищаючи країну, – 26 бійців, 1414 військовослужбовців батальйону нагородили за мужність і героїзм під час виконання бойових завдань.

Народні обранці зазначають, що у відкритих джерелах інформації немає жодного підтвердження причетності батальйону до терактів в Новій Зеландії чи вербування до лав "Азову" громадян США.

"Азов" як добровольчий батальйон сформували 5 травня 2014 року активісти.

У липні 2014 року його реорганізували в батальйон патрульної служби міліції особливого призначення, у вересні 2014 року – в полк патрульної служби особливого призначення, а в листопаді того ж року "Азов" став підрозділом Національної гвардії МВС.

 

 

 

Раніше повідомлялося, що у США демократи вимагають у Держдепу внести "Азов" до списку терористичних організацій.

Аваков прокоментував спроби дискредитувати підрозділ "Азов".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: