fbpx
Сьогодні
13:13 31 Жов 2019

Зеленський не бачить перешкод для зустрічі "нормандської четвірки"

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зі свого боку виконує всі умови для проведення зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки".

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав на пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

"Умовами зустрічі "нормандської четвірки" були три умови – підтвердження тексту "формули Штайнмаєра" і розведення військ у Золотому і Петрівському. Коли ми кажемо Золоте, ми повинні розуміти, що це Катеринівка, є п'ять ділянок Золотого, чотири з них контролюють українські військові. Ми зі свого боку почали розведення в Катеринівці. Якщо все буде безпечно в Петрівському впродовж тижня, то 4 листопада ми повинні почати розведення в Петрівському", – сказав Зеленський.

"Тому я не бачу ніяких сумнівів, що у нас відбудеться зустріч, якщо всі сторони прагнуть і хочуть зустрітися в нормандському форматі, тому що головний результат – це домовленості про припинення війни", – додав він.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляв, що лідери України, Росії, Франції та Німеччини можуть провести саміт у Парижі в середині листопада, якщо Київ та проросійські сепаратисти на сході України зможуть підтримувати припинення вогню.

Нагадаємо, що Путін прокоментував розведення сил у Золотому.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: