fbpx
Сьогодні
20:25 31 Жов 2019

У Литві затримали експосадовця з України, якого розшукувало НАБУ

У литовській столиці Вільнюс затримали колишнього голову Державної продовольчо-зернової корпорації України Петра Вовчука, якого Національне антикорупційне бюро розшукувало з 2017 року.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Вовчука підозрюють у завданні збитків підприємству на суму понад 60 мільйонів доларів. Його дії кваліфікують за ч.3 ст.28, ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч.3 ст.28, ч.4 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

За інформацією слідства, представник міжнародного зернотрейдера та посадовці корпорації за корупційною схемою постачали зерно до Саудівської Аравії.

«Постачання відбувалось на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам. У результаті ДПЗКУ кошти не отримала, зазнавши збитків у розмірі понад 60 мільйонів доларів», — зазначили в пресслужбі.

Зазначається, що дві особи пішли на угоду з обвинуваченням та компенсували завдані ними збитки в розмірі 60 тисяч доларів. Справи стосовно радника голови правління ПАТ «ДПЗКУ» та представника міжнародного зернотрейдера скерували до суду. Ще одну особу в справі оголосили в розшук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: