fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 20:52 31 Жов 2019

Що має робити Україна, щоб отримати ПДЧ у НАТО: пояснення

Фото Reuters

Для того, щоб Україна могла претендувати на ПДЧ у НАТО, потрібно кардинальне реформування сектору безпеки.

Про це Рубриці розповів заступник голови Координаційної ради Громадської ліги "Україна-НАТО", доктор історичних наук Ігор Тодоров.

«Багато залежить саме від України, зокрема, від виконавчої влади. Треба виконувати «домашні завдання», впроваджувати стандарти НАТО. І це не лише армійські аспекти, які найчастіше згадують. Тут йдеться про загальний сектор безпеки. Це і СБУ, й інші правоохоронні структури.  Необхідне кардинальне реформування безпекової складової», – пояснює експерт.

Тодоров зазначив, що певні кроки вже зроблені.

«Варто зазначити, що певні кроки вже зроблені. Так сьогодні з'явилася інформація, що глава СБУ подав проект з реформування служби. Текст ще не відкрили, але, сподіваюся, що реформування відповідає стандартам НАТО. Для того, щоб Україна могла на щось претендувати, необхідно підняти свій рівень на рівень країн Альянсу», – зазначає він.

Також експерт пояснив, що для України означає візит представників НАТО.

Нагадаємо, що за результатами засідання Комісії Україна-НАТО Президент України Володимир Зеленський і генеральний секретар Єнс Столтенберг зробили низку важливих заяв.

Зокрема, Зеленський підтвердив бажання отримати ПДЧ в НАТО, а Столтенберг у Раді заявив, що двері НАТО залишаються відчиненими для України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: