fbpx
Сьогодні
21:27 31 Жов 2019

Розведення сил на Донбасі: в ЄС чекають дій від Кремля

У Європейському Союзі (ЄС) схвалюють розведення сил і техніки в Золотому Луганської області й очікують, що Росія також зробить активні кроки для повного виконання Мінських угод.

Про це заявила речниця високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні Майя Косьянчич, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми схвалюємо прогрес, досягнутий у контексті Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил і техніки в Золотому, і вже зроблені практичні кроки. Якщо триваючі переговори приведуть до початку розведення в Петрівському, це буде ще однією позитивною подією", – заявила вона.

Косьянчич наголосила, що Україна продемонструвала конструктивний підхід до просування в реалізації Мінських угод.

"Ми також очікуємо, що Росія активно робитиме позитивні кроки і використовуватиме свій значний вплив на збройні формування, які вона підтримує, для повного виконання Мінських зобов'язань", – сказала вона.

За її словами, СММ ОБСЄ "залишається джерелом достовірної інформації про ситуацію на місцях і повинна мати безпечний, надійний, безумовний і безперешкодний доступ до всієї території України, зокрема для забезпечення належного моніторингу районів та їх околиць".

Раніше Росія спростувала названу ЗМІ дату проведення саміту "нормандської четвірки".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: