fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 22:07 31 Жов 2019

"Поміркований оптимізм": експерт оцінив дії нової влади щодо НАТО

Загалом дії нової влади щодо вступу до НАТО можна оцінити з поміркованим оптимізмом.

Про це у коментарі Рубриці розповів заступник голови Координаційної ради Громадської ліги "Україна-НАТО", доктор історичних наук Ігор Тодоров.

«Наразі зарано оцінювати дії нової української влади щодо руху до НАТО. Треба дивитися на кінець року, як буде виконана річна національна програма під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік, і яким буде зміст програми на 2020 рік», – сказав він.

Експерт зазначив, що наразі діяльність української влади можна оцінити з поміркованим оптимізмом.

«Політичні заяви можуть бути з боку тих чи інших депутатів чи урядовців, але продовжує працювати Офіс віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. У мене немає сумнівів, щодо євроатлантичний вподобань віцепрем'єра Дмитра Кулеби. Я, сподіваюсь, що і міністр закордонних справ Вадим Пристайко не відійде від своїх глибоких пронатівських поглядів. Ще років 10 років тому пан Пристайко буд директором департаменту НАТО в МЗС, минулого року ми з ним зустрічались у Брюсселі, і він тоді перед делегацією українських університетів сказав, що тут знаходиться з єдиною метою, щоб Україна стала членом НАТО», – пояснив Тодоров.

Також експерт пояснив, що для України означає візит представників НАТО.

Нагадаємо, що за результатами засідання Комісії Україна-НАТО Президент України Володимир Зеленський і генеральний секретар Єнс Столтенберг зробили низку важливих заяв.

Зокрема, Зеленський підтвердив бажання отримати ПДЧ в НАТО, а Столтенберг у Раді заявив, що двері НАТО залишаються відчиненими для України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: