fbpx
Сьогодні
13:35 30 Жов 2019

У Міносвіти пропонують зняти обмеження з переліку університетів, куди можуть вступати абітурієнти з непідконтрольних територій

Фото: УП

Міністр освіти і науки Ганна Новосад заявляє про необхідність надати право абітурієнтам із непідконтрольних територій Донбасу та Криму вступати не лише до спеціально визначених вишів на підконтрольній території України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"П'ять років ми надаємо абітурієнтам із непідконтрольних територій Донбасу та Криму право доступу до обмеженого переліку закладів вищої освіти. Ті, хто вступає з Криму, мають доступ у такому південному поясі, в Миколаєві та Херсоні й інших південних областях, а ті, хто вступає з окупованого Донбасу, вступають за цією спрощеною процедурою лише до переміщених вишів. Мені здається, що за п'ять років така сегрегація себе помалу вичерпує, і ми маємо переосмислити доступ для цих абітурієнтів", – сказала Новосад у середу в Маріуполі на Форумі єдності.

Міністр, зокрема, вважає, що для цієї категорії абітурієнтів необхідно надавати право вступати не лише до вишів, які визначила держава.

Водночас глава відомства зазначила, що важливим залишається питання підготовки абітурієнтів із непідконтрольних територій до вступу до українських вишів. Серед іншого, за словами Новосад, також потребує врегулювання питання ефективної роботи переміщених вишів, оскільки не всі вони показують добрий результат.

Нагадаємо, що Зеленський на Форумі єдності заявив про важливість дипломатії та санкційного тиску для завершення війни.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: