fbpx
Сьогодні
19:13 30 Жов 2019

Труба запевнив, що ДБР не влаштовуватиме "маски-шоу" і пояснив, навіщо їм розклад журналістів "Схем"

Директор ДБР наголосив, що слідчі ДБР не будуть приходити до "Радіо Свобода" з обшуками

Про це Роман Труба сказав у програмі на "Радіо Свобода".

"Правоохоронні органи поважають вашу професійну площину, площину всіх журналістів. Але ми також просимо поважати нашу професійну площину. Я запевняю, що слідчі ДБР не будуть приходити до "Радіо Свобода" з обшуками", – заявив директор ДБР.

Він зазначив, що часто під час перегляд журналістських розслідувань в свідомості людей є чітка уява, що було вчинено злочин і відповідно особа, яка його вчинила, повинна бути за гратами.

"Але між публічним виявленням злочину і покаранням особи є правове поле. І саме в цьому правовому полі відбувається битва за докази. Кожен журналіст як свідомий громадянин має бути зацікавлений в тому, щоб за результатами журналістських розслідувань кримінальне провадження було скероване до суду. Саме журналіст повинен проявити громадянську свідомість", – сказав Труба.

Він зауважив, що журналістські розслідування стали підставою для внесення відомостей і для розслідування за фактом поїздки експрезидента Порошенка на відпочинок на Мальдіви.

За його словами, учасниками цього провадження є і журналісти, і експрезидент.

"Я запевняю, що слідчим ДБР не потрібні джерела отримання цієї інформації. Нам потрібно лише показання з приводу того, коли і як відбувалося формування того чи іншого матеріалу. Для прикладу, оператор розповідає про зйомку в певний час, і слідчі розуміють, що це була саме зйомка і це не може бути монтажем. Саме така інформація і такий об'єм нам буде необхідний в слідстві", – пояснив він.

Раніше повідомлялося, що редакція програми "Схеми" пішла до суду через вимоги ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: