fbpx
Сьогодні
13:17 30 Жов 2019

Рада зробила перший крок для захисту культурних цінностей на окупованих територіях

Верховна Рада взяла за основу проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження культурних цінностей на окупованих територіях.

Ця інформація зазначена на сайті ВРУ.

Законопроєкт №2187 у першому читанні підтримали 240 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, у разі ухвалення буде внесено зміни до законів "Про культуру", "Про музеї та музейну справу" в частині призначення керівників закладів культури, які розташовані на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, АР Крим та міста Севастополь.

Також передбачається, що на час окупації Донбасу й Криму, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах культури та мистецтв, визначає "головного зберігача музейних предметів та музейних колекцій, що є державною власністю і належать до державної частини Музейного фонду України, шляхом прийняття рішення про передачу на постійне або тимчасове зберігання".

Ініціатор законопроекту Олександр Ткаченко сказав, що законопроєкт, зокрема, спрямований на захист скіфського золота та інших культурних цінностей від зазіхань Росії.

Раніше повідомлялося, що Ткаченко і Вавриш є партнерами по Одеській кіностудії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: