fbpx
Сьогодні
16:16 30 Жов 2019

Глава "Нафтогазу" сподівається на санкції великих західних країн після дозволу Данії будувати "Північний потік-2"

Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розраховує на впровадження санкцій стосовно газопроводу "Північний потік-2", дозвіл на будівництво якого в середу видало Данське енергетичне агентство.

Передає Інтерфакс-Україна.

"Ми очікували цього рішення протягом осені. Принципова позиція Данії затримала проект на певний час, але геополітичну зброю неможливо зупинити інструментами, які регулюють виключно торговельні відносини. Ефективна протидія агресії в сьогоднішньому світі – санкції великих західних держав. Плануємо максимально підтримати українських дипломатів у цьому напрямі", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Коболєв також зазначив, що для України важливо продовжити реформування власного газового ринку, запровадивши в країні європейське енергетичне законодавство.

"Зберігається значення арбітражних і судових розглядів між "Нафтогазом" і "Газпромом", а також якісний анбандлінг, який дасть змогу Україні залучити потужного західного партнера до управління українською ГТС", – додав глава НАК.

Раніше стало відомо, що Данія видала останню відсутню згоду на будівництво "Північного потоку-2". 

Газопровід пройде на південний схід від острова Борнгольм. Регулятор обирав між двома маршрутами – протяжністю 147 км і 164 км. У результаті Данське енергетичне агентство (ДЕА) обрало найкоротший маршрут, оскільки він забезпечує найменший ризик і вплив на екологію.

Процес отримання заявки в данській юрисдикції тривав понад два роки – з квітня 2017 року. Наразі в останніх чотирьох юрисдикціях не лише отримані дозволи, а і практично побудовано трасу магістралі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: