fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 15:25 29 Жов 2019

Вибух на заводі в Дніпрі: дізнались про наслідки і як захиститися

Фото ТСН

Вчора вночі у Дніпрі трапився масштабний вибух на маслоекстракційному заводі "Потоки" на вулиці Байкальській. Жителі Лівого берега розповіли, що чули гучний хлопок, від якого тряслися вікна і хиталися будинки.

Уже вранці наступного дня ДСНС розповіли, що вибух стався у складській будівлі та одразу після цього спалахнула пожежа – тут на площі 200 квадратних метрів горів шрот. До ліквідації пожежі було залучено 37 співробітників ДСНС і 7 одиниць техніки, зокрема 6 автоцистерн та одна автодрабина. О 22:53 пожежу було локалізовано та о 23:16 – ліквідовано.

Загальна площа руйнування склала 4,2 тисячі квадратних метрів. Відомо, що повністю зруйновано склад та в приміщенні адміністративно-побутового корпусу вибило двері та вікна.

Але причина пожежі та вибуху досі встановлюється. Як і не було офіційних заяв щодо впливу вибуху на стан довкілля та здоров'я містян.

Рубрика звернулася за коментарем до членкині Громадської ради при Міністерстві екології та природних ресурсів, співзасновниці Saveecobot, учасниці ГО «Save Dnipro» Ірини Черниш.

«Вибух на заводі можу прокоментувати виходячи з даних наших систем, які відреагували вчора на збільшення дрібнодисперсного пилу фракцією РМ 2,5. Це має негативний вплив на здоров'я людей, тому що пил розміром 2,5 мікрони, потрапляє глибоко до організму людини і розноситься по усіх наших органах і системах», – розповідає експертка.

Вибух Потоки

Фото saveecobot.com

Вибух Потоки

Фото saveecobot.com

Вона зазначає, що ситуацію погіршують метеорологічні умови.

«Туман та малорухливе повітря конденсуються, через що забруднюючі речовини довше залишається у повітрі, яким ми дихаємо», – пояснює вона.

Для більш детального розуміння ситуації, стану забруднення та того, що ж там, насправді, вибухнуло, потрібні офіційні коментарі влади, ДСНС, які були на місці подій.

Як захиститися?

✅ Протягом декількох днів знизити перебування на вулиці. Не планувати активностей, не займатися спортом (біг, велосипед тощо). Зменшити час прогулянок на відкритому повітрі з маленькими дітьми та чутливим групам людей.

✅ Вологе прибирання в оселі. За можливості, зволожувати та очищувати повітря в оселі відповідними технології.

✅ Промивка носа сольовими розчинами. Після повернення з вулиці – приймати душ. Якщо не має можливості – хоча б умивати лице, відкриті ділянки шкіри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: