В ОПУ презентували ідею створення Національного альянсу волонтерів

В Офісі президента України Володимира Зеленського на зустрічі представників волонтерського руху з усієї України презентували ідею Національного альянсу волонтерів (НАО) при главі держави.

Про це повідомив сайт президента.

Основні завдання альянсу – координація з державними органами, створення робочих груп з актуальних проблемних напрямів, підготовка проектів пропозицій президенту як главі Альянсу, моніторинг та аналіз ефективності реалізації волонтерських ініціатив, вдосконалення законодавства в сфері розвитку та популяризації волонтерського руху.

"Ми налаштовані продуктивно і системно працювати над вирішенням питань. Раді, що ви погодилися брати участь у цій комунікаційній платформі", – сказала заступник керівника ОП Анна Коваленко.

Як зазначається, на зустрічі були присутні військові волонтери, волонтери, які займаються проблемами дітей-сиріт, дітей з інвалідністю, самотніх людей похилого віку, освітніми та екологічними питаннями.

Радник заступника керівника ОП Максим Кречетов зазначив, що НАО буде складатися з багатьох секцій за напрямами діяльності.

"Кожна секція буде займатися своїми справами і запрошувати на цю площадку для співпраці представників центральних органів влади, народних депутатів і всіх, від кого залежить вирішення тієї чи іншої проблеми", – сказав Кречетов.

Координатором НАО обрали волонтера Наталю Пушкарьову. Вона окреслила основні проблеми цієї діяльності. Зокрема, це відсутність єдиної системи інформаційного обміну з ситуацій, які вимагають волонтерської допомоги, рамкове законодавство, не підкріплене нормативно-правовими актами належним чином.

Також вона зазначила, що не існує координації між волонтерами, залученими до вирішення одних і тих же завдань.

"Проблемою є інертність державних органів різного рівня і саботаж з боку окремих чиновників, фізичне, емоційне і психологічне вигоряння волонтерів і багато інших негативних моментів, з якими щодня стикаються волонтери. Але головна проблема – це відсутність координації між органами влади та волонтерськими громадськими організаціями", – зазначила координатор НАО.

Крім того, вона підкреслила, що підтримка волонтерського руху з боку держави може стати одним з чинників економічного зростання в країні.

"Держава могла б перекласти важливі суспільні завдання на громадські організації", – сказала Пушкарьова.

Пушкарьова також навела приклад діяльності волонтерського руху в Сполучених Штатах Америки і в країнах Європейського союзу.

"Ці країни мають можливість переводити деякі економічні питання на волонтерські співтовариства, на меценатів. Волонтерство грає важливу роль локомотива позитивних суспільних змін у багатьох розвинених країнах", – зазначила вона.

Також учасники засідання домовилися опрацювати найбільш актуальні проблеми волонтерського руху. Для цього вони створять відповідні тематичні сектори. До Міжнародного дня волонтера, який відзначається 5 грудня, повинні бути представлені перші результати роботи НАО.

 

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві презентували сервіс онлайн-запису до шкіл та учнівський е-квиток: навіщо це рішення

У столиці презентували електронний учнівський квиток та сервіс онлайн-запису до навчальних закладів. Про це пише… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Після удару 30 квітня на аеродромі в Джанкої зникли два російські радари

Після удару по аеродрому в Джанкої, що відбувся в ніч на 30 квітня, зі своїх… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: Чернігівщина отримає €400 тисяч від Франції на відновлення районної лікарні та університету

Чернігівська область отримає 400 тисяч євро французької допомоги на відновлення центральної районної лікарні та Національного… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Президент вважає, що путін спробує зірвати Саміт миру

Російський лідер країни-агресорки володимир путін буде намагатися зірвати роботу Саміту миру, який у середині червня… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: за гроші USAID в Україні збудували лоцманське судно

Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку USAID профінансувало будівництво в Україні нового лоцманського судна,… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Українські сіянці в ЄС: Парламент ухвалив закон про лісові репродуктивні ресурси 

Верховна Рада ухвалила закон про лісові репродуктивні ресурси, який дозволить сертифікувати нашу продукцію за європейськими стандартами. Завдяки… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.