fbpx
Сьогодні
18:25 29 Жов 2019

У Раді відхилили зміни до законів щодо протидії торгівлі людьми

Верховна рада відхилила у другому читанні законопроект №6125 (0940 в новому скликанні парламенту, – ред.) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення протидії торгівлі людьми і захисту постраждалих осіб".

Пропозицію відхилити проект підтримали 287 нардепів, пише РБК-Україна.

Так, згідно з висновками Головного науково-експертного управління ВР, даний проект містить системні недоліки, які не усувають правки, внесені в ході підготовки документа до другого читання.

У профільному комітеті підкреслили, що за час, що минув після прийняття законопроекту в першому читанні був прийнятий ряд інших нормативно-правових актів, які врегульовують багато питань.

Члени комітету зазначили, що даний проект закону втратив свою актуальність.

Зокрема, проектом акта пропонувалося привести визначення "торгівля людьми" згідно з Протоколом про попередження і припинення торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, і покарання за неї, який доповнює Конвенцію ООН проти транснаціональної організованої злочинності.

Також планувалося розширити коло суб'єктів національного механізму взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми та передбачити здійснення центральними органами виконавчої влади заходів щодо забезпечення безпеки жінок, дівчат, чоловіків і хлопців з інвалідністю від сексуального насильства та експлуатації

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: