fbpx
Сьогодні
18:10 28 Жов 2019

Звільнений екс-заступник Рябошапки подав до суду: чого хоче

Колишній заступник генерального прокурора Сергій Кизь, якого Руслан Рябошапка звільнив місяць тому, подав позов до Окружного адміністративного суду Києва.

Про це йдеться на сайті суду.

Кизь просить суд визнати протиправним і скасувати наказ генпрокурора від 25 вересня 2019 року про звільнення його з посади заступника генпрокурора і поновити на ній.

Колишній заступник Рябошапки вважає, що рішення про його звільнення суперечить положенням Конституції, є протиправним і на цих підставах підлягає скасуванню.

На цей момент суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, що Кизь був звільнений у зв'язку з набуттям чинності закону про реформу органів прокуратури. Його призначив заступником попередній генпрокурор Юрій Луценко в липні 2019 року.

В органах прокуратури Сергій Кизь працює з 2002 року. Раніше обіймав посаду начальника Департаменту організації та процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних злочинів, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за дотриманням законів його оперативними підрозділами і підтримки публічного обвинувачення у відповідних провадженнях ГПУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: