fbpx
Сьогодні
11:12 28 Жов 2019

Жеваго залишає посаду гендиректора Ferrexpo: деталі

Костянтин Жеваго з власної ініціативи залишає посаду генерального директора компанії Ferrexpo, мажоритарієм та CEO якої він є.

Про це йдеться у повідомленні компанії, оприлюдненому на Лондонській біржі у понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Костянтин Жеваго поінформував раду директорів Ferrexpo про своє рішення тимчасово відсторонитися від посади головного виконавчого директора групи, щоб зосередитися на вирішенні певних питань в Україні, що стосуються одного з підприємств, якими він володів до 2015 року", – йдеться у заяві Ferrexpo.

Зазначається, що рада директорів доручила виконання обов'язків гендиректора фіндиректору Крісу Меве, який візьме на себе всі виконавчі обов'язки Жеваго на додаток до його фінансових обов'язків.

Водночас Жеваго, будучи великим акціонером компанії, залишиться в раді директорів як незалежний, невиконавчий директор.

Ці зміни набудуть чинності невідкладно і до подальшого повідомлення.

"Рада директорів, включно з паном Жеваго, вважає, що ця тимчасова зміна керівництва потрібна і в інтересах усіх акціонерів, щоб пан Жеваго міг зосередитися на поточних справах в Україні, не впливаючи на діяльність компанії.

Пан Жеваго, як і раніше, має повну підтримку ради", – заявив голова ради директорів компанії Стів Лукас.

Ferrexpo – швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт високоякісних залізорудних окатишів, використовуваних у виробництві сталі. Група Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи – Полтавський і Єристівський ГЗК.

Нагадаємо, що ДБР оголосило олігарха Жеваго у розшук.

11 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) за погодженням з прокурорами САП повідомили колишнього народного депутата Верховної Ради VIII-го скликання про підозру у внесенні недостовірних відомостей в деклараціях за 2015 року, 2016 і 2017 рр. – він не вказав факт наявності у нього фінансових зобов'язань. "Встановлено, що колишній народний депутат України не задекларував факт наявності у нього фінансових зобов'язань. Так, в 2015-2016 рр. Екс-депутат не вніс до декларації понад 10 млн грн, а в 2017 році – понад 9 млн грн. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснюють з 2017 року ".

Жеваго був народним депутатом з 1998 року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: