fbpx
Сьогодні
12:48 28 Жов 2019

ЄС погодився відкласти Brexit до 31 січня 2020 року

Євросоюз погодився відкласти вихід Британії з блоку до 31 січня 2020 року.

Як пише "Європейська правда", про це у Twitter в понеділок повідомив голова Євроради Дональд Туск.

Він зазначив, що ЄС дає згоду на так званий тримісячний "flextention" – тобто Британія зможе покинути блок раніше, ніж 31 січня, якщо парламент схвалить угоду про вихід.

"27 країн-членів ЄС погодилися з тим, що вони приймуть запит Великої Британії про гнучке продовження Brexit до 31 січня 2020 року. Очікується, що рішення буде формалізовано за письмовою процедурою", – повідомив він.

Минулого тижня Франція завадила послам ЄС прийняти рішення про тривалість відтермінування. Проте у понеділок стало відомо, що Франція готова дати свою згоду після спілкування президента Макрона з прем'єр-міністром Джонсоном у вихідні.

Минулого тижня посли ЄС погодилися відкласти Brexit, проте не визначилися з датою, зокрема через ймовірність дострокових виборів у Британії.

Як відомо, Палата громад британського парламенту сьогодні голосуватиме за пропозицію Джонсона провести дострокові вибори 12 грудня.

Британія повинна була вийти з ЄС в четвер, але ні Лондон, ні Брюссель не хочуть допускати "жорсткого" Brexit – виходу країни без затвердженої угоди.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: