fbpx
Сьогодні
09:38 28 Жов 2019

"Укрзалізниця" запустила другий склад поїзда Київ - Маріуполь, маршрут стане щоденним

"Укрзалізниця" 27 жовтня запустила другий склад нічного експреса № 10/9 Київ – Маріуполь, таким чином цей маршрут став щоденним.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Перший склад поїзда № 10/9 Київ – Маріуполь курсує з 30 березня 2019 років через день. За цей період ним скористалися в обох напрямках близько 74,1 тис. пасажирів.

Як повідомляється на сайті компанії, цей поїзд сформований з 10 капітально-відновлених вагонів (три плацкартних, шість купейних і один вагон типу СВ).

"Цей поїзд сформований з вагонів, які цього року пройшли модернізацію на шести заводах "Укрзалізниці", розташованих у різних куточках України" – цитується в повідомленні голови компанії Євгена Кравцова.

За словами керівника компанії, на капітально-відновлювальний ремонт цих вагонів "Укрзалізниця" витратила понад 140 млн грн з ПДВ.

"Капітально-відновлювальний ремонт дозволяє продовжити термін експлуатації вагона на половину його життєвого циклу – вагон можна буде використовувати на 14 років більше при нормативному терміні служби 28 років", – підкреслив Кравцов.

В оновлених вагонах встановлено систему кондиціонування, вакуумні туалети вітчизняного виробництва, додаткові розетки. Також оновлений інтер'єр салонів: використано шумоізоляційні покриття підлоги, на вікнах – ролети з вогнетривкої тканини. У поїзді також пропонується оновлений комплект пасажирського ліжка з гіпоалергенними подушками, ковдрами та матрацами".

Як повідомлялося, в середині вересня Кабмін вніс зміни до фінплану "Укрзалізниці", дозволивши компанії додатково закупити 10 нових пасажирських вагонів, з яких було сформовано потяг до Маріуполя.

Раніше повідомялося, що в "Укрзалізниці" планують завершити поділ на 3 компанії до 2022 року.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: