fbpx
Сьогодні
12:16 27 Жов 2019

У Києві побудують комплекс з переробки листя

У Києві вже наступного року планується старт будівництва комплексу з переробки органічних решток (опале листя, скошена трава та зрізані гілки), в результаті чого вироблятиметься біогаз.

Таку інформацію оприлюднив депутат та голова постійної комісії з питань екологічної політики Київської міської ради Костянтин Яловий на своїй сторінці у Facebook.

«Підприємство включатиме три біореактори, де і перероблятиметься органічна сировина. За попередніми оцінками – це щороку близько 30 тон органіки, яку зараз комунальні підприємства зберігають на спеціальних майданчиках, де або компостують, або утилізують», – значиться у повідомленні.

За словами депутата, відкриття комплексу дає одразу дві переваги: запобігаємо спалюванню листя та отримуємо біогаз і добрива, що залишаються після переробки органіки. До речі, крім листя і трави у комплексі можна буде перероблювати продукти харчування, жири та рідкі побутові відходи.

Зазначається, що біогаз – це різновид палива, який утворюється в результаті розкладання органіки. В подальшому його можна перетворювати на електричну чи теплову енергію, або використовувати як пальне для автомобілів.

До речі, в тій же Швеції, більшість громадського транспорту їздить саме на біогазі.

Представництво фінської компанії, яке займатиметься будівництвом, вже взяло зразки сировини (вологе і сухе опале листя та скошена трава) для проведення досліджень.

Вже найближчим часом київська влада планує побудувати кілька таких комплексів і зараз вивчає усі можливі локації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: