fbpx
Сьогодні
15:51 27 Жов 2019

Трамп підтвердив ліквідацію лідера ІДІЛ аль-Багдаді

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що лідер терористичної організації ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді був убитий в ході спецоперації, яку американські військовики провели на північному сході Сирії.

Про це він заявив в ході брифінгу, трансляцію вів Fox News на своїй сторінці в Facebook.

"Лідер ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді мертвий", – заявив Трамп.

"Він помер як собака, він помер як боягуз. Він втік до тунеллю із глухим кутом, весь час плакав і кричав. До цього часу це місце було очищено від людей, які або здалися, або були вбиті. 11 маленьких дітей вийшли з дому і не постраждали. Єдиними, хто залишився, був Багдаді в тунелі, і він потягнув з собою трьох своїх маленьких дітей. Він підірвав свій жилет, убивши себе і трьох дітей. Його тіло було понівечене вибухом", – сказав президент США.

Про ліквідацію аль-Багдаді напередодні повідомила низка американських ЗМІ.

 аль-Багдаді

Лідер терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакр аль-Багдаді приїхав у село в Сирії, де його вистежили, дві доби тому, передає Reuters.

Як зазначається, в загальній складності операція з ліквідації аль-Багдаді тривала чотири години. Перші півтори години територію в районі села Бариша обстрілювали вісім вертольотів і безпілотники. Потім був висаджений десант і почалася друга фаза операції, яка тривала 2,5 години. На момент початку наземної частини від будинку, в якому, імовірно, ховався терорист, майже нічого не залишилося.

Коли туди прибули медики, вони виявили тіла трьох чоловіків, трьох жінок і одну дитину. Аль-Багдаді підірвав пояс смертника, намагаючись сховатися від військових США в підземному тунелі.

Нагадаємо, лідер ІДІЛ з'явився вперше за п'ять років на відео. На записі Абу Бакр аль-Багдаді обговорював бої біля населеного пункту Багуз у Сирії, а також говорив про теракти на Шрі-Ланці в католицьку великодню неділю, під час яких загинуло понад 250 осіб і майже 500 зазнали поранень.

До цього відео з аль-Багдаді було опубліковано в липні 2014 року, коли він був показаний у Великій мечеті іракського міста Мосул.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: