fbpx
Сьогодні
10:13 26 Жов 2019

В "Укрзалізниці" планують завершити поділ на 3 компанії до 2022 року

"Укрзалізниця" планує завершити поділ на 3 операторів – вантажного, пасажирського та інфраструктурного – до кінця 2021 року.

Про це заявив директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики УЗ Антон Саболевський під час дебатів "Державні інфраструктурні монополії: залишити не можна приватизувати", передає Інтерфакс-Україна.

"Якщо говорити щодо термінів: ми розглядаємо це після закінчення двох років. До кінця 2021 року – виділення окремих юросіб за цими напрямками. Але тут все питання в тому, наскільки ефективно нам вдасться спрацювати з державою в частині вирішення проблемних питань на шляху до цього поділу", – сказав він.

За словами Саболевського, правління компанії підтримує ідею її подальшого розвитку як холдингу, який після поділу володітиме трьома компаніями (вантажоперевезення, пасажироперевезення, інфраструктура), як це реалізовано у Польщі, Франції та Німеччині.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на початку вересня доручив Кабміну до кінця 2019 року підготувати план реструктуризації АТ "Укрзалізниця".

Відповідальними за підготовку плану призначили прем'єр-міністра Олексія Гончарука та міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Кабмін має намір у найближчі п'ять років здійснити IPO для "Укрзалізниці".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: